Jan09

FRESCO a textúrázó csodapor

A tökéletes tengermosta, viharvert, kopott, repedezett és rusztikus, kréta vagy anyagos hatású megjelenés… Tengermosta sziklák felületére emlékeztető textúrát szeretnél a falakon, vagy akár a bútoraidon? Nem lehetetlen! Vagy csak fáradt, repedezett agyag hatását szeretnéd elérni? Mi sem könnyebb!

FRESCO a textúrázó csodapor

Fáradt, repedezett felület

Keverj össze 1 rész Fresco-t 2 rész Fusion™ ásványi festékkel. Vigyél fel egy vastag (2-3mm) réteget a keverékből a már készre festett felületre. Hagyd 10-20 percig pihenni. A nehezebb csomókat, rögöket óvatosan söpörd le az ecseteddel . Minél nehezebb, vastagabb az anyag, annál nagyobbak a repedések. A napfény vagy hő alkalmazása növeli a repedezett hatást. Felületkezelést nem igényel.

Lapos, vékony, fakó kréta hatás

Keverj össze 1 rész Fresco-t (ha a mellékelt mérőkanalat használod, akkor 4 kanál )  8 rész Fusion™ festékkel. Vidd fel a keveréket ecsettel a felületre különböző irányban, egy kézzel festett megjelenés elérése érdekében. Az esetleges csomókat, rögöket söpörd ki óvatosan az ecsettel. Hagyd megszáradni. További felületkezelést nem igényel.

Tengermosta sziklapartra emlékeztető hatás

Keverj össze 1 rész Fresco-t 2 rész Fusion™ ásványi festékkel. Alkalmazd a keveréket a már lefestett felületetre. Hagyd pihenni 10-20 percig, majd ecsettel óvatosan söpörd le a nehezebb csomókat, rögöket . Az ecsettel pamacsolva, pontozgatva további textúrákat érhetsz el. Hagyd teljesen megszáradni, majd folytasd a festést, vigyél fel további színeket. A megjelenés befejezéséhez nedves csiszolást alkalmazz (nedvesítsd be a felületet), a legjobb eredmény érdekében használj 220-as csiszoló szivacsot. Az antik máz használata fokozza a részleteket.

Nézd meg mi mindenre leszel képes ezzel az új termékkel, amit webshopunkban meg is vásárolhatsz! Természetesen, mint minden festékünk, felületkezelőnk és bútorsmink anyagunk, a FRESCO is VOC mentes!! 

© 2016-2017, My Vintage Factory - FUSION™ festékek hivatalos és Cling On! ecsetek kizárólagos magyarországi forgalmazása